1. adventná nedeľa 3. 12. 2023

 

Liturgický prehľad:

Pondelok

 

6.45

S

+ Vladimír, Mária, Vladimír a duše v očistci (F)

+ Vladimír Bartánus (20. výr.) (H)

18.15

V

+ Kliment a Alžbeta Sliacky a brat Jozef (K)

Utorok

 

6.45

S

Poďak. za 40 r. a za Z a DDS pre Romana (F)

+ Mária a Margaréta (H)

Streda

 

17.30

S

Poďak. za 80 r. manžela (K)

+ Marta Kútniková a rodičia (H)

18.15

V

Za BP rodičov Pavla a Annu Ondrejka (F)

Štvrtok

Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi, spomienka

6.45

S

+ Mária Ondrejková a rodičia Jacko (F)

17.30

S

Poďak. za 40 r. nevesty a Z, BP a DDS rod. (K)

Za Z, BP a DDS pre Samuela a Kláru (H)

Piatok

Nepoškvrnené počatie Prebl. Panny Márie, slávnosť, prikázaný sviatok

6.45

S

+ sestra Amália Benčová a manžel Ladislav (K)

17.30

S

+ brat Anton Schwartz (H)

18.15

V

Za farníkov (F)

Sobota

 

6.45

S

Za BP krstných detí Jožky, Evky a Peťka (F)

+ Mária, Mikuláš, synovia Tibor a Ivan (H)

17.30

S

+ Peter Sleziak (K)

Nedeľa

2. adventná nedeľa

6.45

S

(F)

8.30

S

Za Z a BP pre Ľudovíta v starobe a + Mária (H)

9.15

V

(K)

10.30

S

Za farníkov (F)

EFFETA: Pozývame vás na adventné stretnutia s rozjímaním nad nedeľným evanjeliom. Stretnutia budú v spevárni 2., 9., 16. a 23. decembra a bude ich viesť Zuzana Priesolová. Pozvané sú všetky vekové kategórie. Viac informácií na plagáte.

13. Dobročinný večierok: eLSe klub v spolupráci s dobrovoľníkmi, Obcou a Farským úradom Liptovské Sliače Vás pozývajú 3. decembra v čase 15.00-18.00 h. do kultúrneho domu na 13. Dobročinný adventný večierok. Na návštevníkov čakajú výrobky vianočných trhov, dobročinný punč, koláč, fotenie, cukrová vata, pukance, či maľovanie na tvár a kultúrny program. Výťažok z večierka darujeme na liečbu Jakuba Mojša.

 

Dobročinná krabička: Pozývame vás zapojiť sa do aktivity Dobročinná krabička pre chorých, osamelých, starých alebo sociálne slabých obyvateľov obce Liptovské Sliače. Vašu krabičku môžete naplniť trvanlivými sladkými alebo slanými pochúťkami, kávou, čajom, knihou,krížovkami, vhodné sú aj rukavice, ponožky alebo iný praktický darček, sprchový gel, zubnú pastu alebo inú kozmetiku, darčekový poukaz, stravný lístok, pozdrav s milým odkazom na povzbudenie. Na krabičku uveďte adresáta – meno, ulicu, číslo domu. Ak netušíte, koho chcete obdarovať, napíšte na krabičku či je podľa obsahu vhodná pre dospelého alebo dieťa, muža alebo ženu. Organizátori ju doručia do správnych rúk. Zabalenú krabičku treba priniesť 3. decembra 2022 na Dobročinný adventný večierok do kultúrneho domu v Strednom Sliači, od 15.00 do 18.00 h. Zbierajú sa aj OTVORENÉ krabice s TRVANLIVÝMI potravinami. Tieto budú rozdelené medzi obdarovaných.

Advent:  v rámci putovania "Ježišovou cestou do Emauz" (čo je pozvanie pre nás všetkých, teda celé diecézne spoločenstvo, zvlášť pre rodiny) počas blížiaceho sa nového liturgického roka je už pripravená Liturgia domácej cirkvi ku jednotlivým sviecam adventného venca zakončená piatou sviecou, zapálenou na sviatok Svätej rodiny. Materiál (klasická verzia, aj verzia pre dyslektikov) je k dispozícii na stiahnutie na webovej stránke Spišskej diecézy, v sekcii "Dokumenty" a podsekcii "Na stiahnutie": https://kapitula.sk/na-stiahnutie/.