34. nedeľa v Cezročnom období 20. 11. 2022

 

Liturgický prehľad:

Pondelok

Obetovanie Prebl. Panny Márie, spomienka

17.30

S

+ Ladislav a Mária Hanula (1. výr.) (K)

+ Stanislav a Marta Veselovský (H)

18.15

V

+ Augustín a Mária Mrva (F)

Utorok

Sv. Cecílie, panny a mučenice, spomienka

6.45

S

Za záchranu rozpadávajúcich sa manželstiev (K)

+ rodičia Marcel a Emília (H)

Streda

 

17.30

S

+ Alžbeta Mrvová (1. výr.) (K)

+ manžel Ján Mojš a BP manželky (H)

18.15

V

+ rodičia Sliacky a brat Félix (F)

Štvrtok

Sv. Ondreja Dung-Laka, kňaza, a spoločníkov, mučeníkov, spomienka

6.45

S

Poďak. a BP pre rod. Kelčík (F)

17.30

S

+ Michal a Emília Veselý (K)

+ Michal Šveda (H)

Piatok

 

17.30

S

+ Stanislav a Marta Veselovský (H)

18.15

V

+ Milan a Anna Frič a rodičia (F)

Sobota

Panny Márie v sobotu, ľubovoľná spomienka

6.45

S

+ Ladislav a Anna Gejdoš (F)

+ manželia Vincent a Monika Maďar (H)

17.30

S

+ Ondrej a Mária Balážec (K)

Nedeľa

1. adventná nedeľa

6.45

S

(F)

8.30

S

+ manžel Milan a synovia Marek a Peter (H)

9.15

V

(K)

10.30

S

Za farníkov (F)

12. DOBROČINNÝ VEČIEROK: eLSe klub v spolupráci s dobrovoľníkmi, Obcou a Farským úradom Liptovské Sliače Vás pozývajú 4. decembra v čase 15.00-18.00 h. do kultúrneho domu na 12. Dobročinný adventný večierok. Na návštevníkov čakajú výrobky vianočných trhov, dobročinný punč, koláč, fotenie, cukrová vata, pukance, či maľovanie na tvár a kultúrny program. Výťažok z večierka darujeme sirotám, súrodencom Sleziakovým.

DOBROČINNÁ KRABIČKA: Pozývame vás zapojiť sa do aktivity Dobročinná krabička pre chorých, osamelých, starých alebo sociálne slabých obyvateľov obce Liptovské Sliače. Vašu krabičku môžete naplniť trvanlivými sladkými alebo slanými pochúťkami, kávou, čajom, knihou,krížovkami, vhodné sú aj rukavice, ponožky alebo iný praktický darček, sprchový gel, zubnú pastu alebo inú kozmetiku, darčekový poukaz, stravný lístok, pozdrav s milým odkazom na povzbudenie. Na krabičku uveďte adresáta – meno, ulicu, číslo domu. Ak netušíte, koho chcete obdarovať, napíšte na krabičku či je podľa obsahu vhodná pre dospelého alebo dieťa, muža alebo ženu. Organizátori ju doručia do správnych rúk. Zabalenú krabičku treba priniesť 4. decembra 2022 na Dobročinný adventný večierok do kultúrneho domu v Strednom Sliači, od 15.00 do 18.00 h. Zbierajú sa aj OTVORENÉ krabice s TRVANLIVÝMI potravinami. Tieto budú rozdelené medzi obdarovaných.

DOBROČINNÉ TVORIVÉ DIELNE: Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, deti, rodičov i starých rodičov na Dobročinné tvorivé dielne do Denného centra v Strednom Sliači na poschodí zdravotného strediska v dvoch termínoch: utorok 22. novembra a 29. novembra o 17:00h. Veci zhotovené na dielňach budú súčasťou dobročinného predaja na Dobročinnom večierku. Organizátori sa tešia sa na Vašu návštevu.

Zbierka: na budúcu nedeľu bude zbierka na charitu.

Ohlášky: sviatosť manželstva prijímajú Michal Druska, syn Mariána a Anny r. Ondrejkovej, býv. v Lipt. Sliačoch, a Mariana Víťazová, dcéra Ľubomíra a Anny r. Mydliarovej, býv. v Hubovej. Ohlasujú sa po 3. raz.