5. nedeľa v Cezročnom období 7. 2. 2021

 

Liturgický prehľad:

Pondelok

 

Za šťastlivý pôrod pre Denisku (Ch)

+ Cyprián Frič a za BP manželky (H)

Poďak. za 50 r. Marcela a za Z a BP rod. Ondrejka (Č)

Utorok

 

+ Mária Likavčanová (Ch)

Na úmysel ordinára (H)

Na úmysel (Č)

Streda

Sv. Školastiky, panny, spomienka

+ rodičia Ján a Mária Jacko z Rovne (Ch)

+ rodičia Vendelín a Anna Priesol (H)

+ z rod. Juráš a Frič (Č)

Štvrtok

Prebl. Pany Márie Lurdskej, ľubovoľná spomienka

Za Z a BP pre rod. Antol (Ch)

+ Ondrej Sliacky a rodičia (H)

+ st. rodičia Capík, Ivák, Vajda, Šimček (Č)

Piatok

 

+ Ján Kajúch a dcéra Oľga (Ch)

+ rodičia Ladislav a Emília Bartík (H)

 

Na úmysel (Č)

Sobota

Panny Márie v sobotu, ľubovoľná spomienka

+ rodičia Štefan a Irena (Ch)

Poďak. za šťastlivý pôrod (H)

Za duše v očistci (Č)

Nedeľa

6. nedeľa v Cezročnom období

 

Za BP rod. Mojš (H)

(Č)

Za farníkov (Ch)

Covid – 19: Od 1. januára do odvolania sú pozastavené verejné bohoslužby. Kňazi môžu sláviť v chrámoch súkromné bohoslužby bez účasti veriacich. Kňazovi pri tom však smie pomáhať len nevyhnutná asistencia. Krsty, sobáše a pohreby je možné sláviť, sú však obmedzené maximálnym počtom 6 účastníkov vrátane kňaza, a podmienené dodržaním hygienických opatrení. Chrámy nie je nariadené zamknúť: nesmú sa v nich ale konať nijaké hromadné podujatia: to sa týka verejného spovedania, aj rozdávania svätého prijímania. V nebezpečenstve smrti je, samozrejme, možné individuálne vyslúžiť potrebné sviatosti zomierajúcemu.

Výročie: v sobotu 13. februára 2021 si pripomenieme ďalšie významné okrúhle výročie: 100 rokov od prijatia biskupskej vysviacky prvých troch slovenských biskupov Mons. Jána Vojtaššáka pre Spišskú diecézu, Mons. Mariána Blahu pre Banskú Bystricu a Mons. Andreja Kmeťka pre Nitru. Svätá omša, ktorá sa bude sláviť v sobotu 13. februára 2021 o 10.30 v Katedrále sv. Martina, bude prenáša cez TV Lux i Rádio Lumen.

Modlitbová reťaz: Pozývame vás zapojiť sa do modlitbovej reťaze počas pôstneho obdobia na úmysel „Zastavenie šírenia pandémie hriechu v našich rodinách, ako aj zastavenie šírenia pandémie Covid-19“. Do tabuľky sa môžete zapísať prostredníctvom formulára, ktorý je zverejnený na stránke farnosti. Modlitbová reťaz trvá od popolcovej stredy 17.2.2021 až do Bielej soboty 3.4.2021. Pán Boh zaplať za vašu obetu.

Kniha: ponúkame na fare za 20 € knihu Čarovné sakrálne pamiatky. Je to krásna publikácia s fotkami kostolov celého Slovenska a malou prezentáciou aj Sliačov. Vhodný darček a keďže je všetko v slovenčine i v angličtine, výborný darček aj do zahraničia.